Viltköket bjuder in till korvkurs: ”Chans att göra viltkorv från grunden”

I Viltköket på Vildmarken Skytte- och Eventcenter i Grums händer det ständigt nya saker – och i höst är det dags för en helt ny matupplevelse. Lördagen den 4 oktober arrangeras nämligen en kurs i viltkorv, där deltagarna får följa hela processen från färs till färdig grillad korv. Bakom initiativet står köksmästare Therese Tillman, tillsammans med Rickard Örnborg och Cissi Jansson.

– Vi ville skapa något som är både lärorikt och riktigt roligt. Korv är något de flesta äter, men här får man chansen att göra sin egen viltkorv från grunden, krydda efter eget tycke och ta med sig hem, säger Therese Tillman.

Kursen är upplagd som ett helhetsäventyr i Viltkökets lokaler. Deltagarna får prova på allt från att blanda viltfärs och lära sig om olika sorters fett som man kan ha i korv, lära sig om olika ingredienser och fylla och knyta korv. Därefter får man provsteka ute på muurikkan och slutligen vakuumförpacka de viltkorvar man gjort under dagen.

Under kursen ingår också en genomgång av hjälpmedel och maskiner som kan underlätta framtida egentillverkning hemma i det egna köket, bland annat utrustning från Finnvacuum.

– Dessutom pratar vi om olika alternativ för rökning av korv, vad som krävs och hur smaken påverkas.

– Vi har lagt upp kursen så att man får känna, smaka och lära sig genom att göra, säger Therese och tillägger att dagen avrundas med en gemensam summering och tips på hur deltagarna kan fortsätta hemma.

Att kursen hålls just på Viltköket är ingen slump. Här finns både platsen, råvarorna och engagemanget som gör upplevelsen komplett. Viltköket är en del av Vildmarkens unika miljö, där jakt, mat och gemenskap går hand i hand.
– För oss är Viltköket mer än en restaurang, förklarar Therese.

Hon tillägger:

– Det är en mötesplats där vi kan förädla det vilda, inspirera varandra och skapa minnen tillsammans.

För vem passar kursen?
– Kursen passar alla som gillar mat. Det krävs inga förkunskaper, bara nyfikenhet och ett intresse för vilt och hantverket bakom en riktigt bra korv, säger Therese som ser kursen som en perfekt aktivitet för vänner, par eller kollegor som vill göra något annorlunda tillsammans.

Begränsat antal platser

Kursen hålls den 4 oktober kl. 12.30–17.00 på Vildmarken/Viltköket. Deltagaravgiften är 1 295 kr per person, och man får självklart med sig de viltkorvar man gör hem. Alla deltagare får också ett eget recepthäfte, och en t-shirt som minne från dagen.

Antalet platser är begränsat till tolv personer, och redan nu märks ett stort intresse.

Anmäl dig till viltkoket@vildmarken.se eller www.vildmarken.se/korvkurs. Först till kvarn gäller!

Facebook
X
LinkedIn
Mejla
Printa